پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115213
تاثيرات گراني بر سفره هاي افطاري
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 642

 

يادداشت پايگاه خبري تحليلي پيرغار؛

افطاري دادن به روزه داران و ميزباني از اين بندگان شايسته، ازسنت هاي مسلمانان درماه رمضان است و افزون برآن که پاداش فراواني براي افطار دهنده به همراه دارد، در ايجاد همدلي واتحاد ميان مسلمانان بسيار مؤثر است.
پيامبر گرامي اسلام(ص) با سفارش به افطاري دادن به روزه داران مي فرمايند:
اي مردم! هر کس از شما مؤمن روزه داري را در اين ماه افطاري دهد، درمقابل اين عمل،براي او ثواب آزاد کردن بنده وآمرزش گناهان گذشته اش در نظر گرفته مي شود.


روزهاي نه چندان دور شاهد پهن کردن سفره هاي افطاري در کشورمان بوديم که با پنير و سبزي و چاي و خرما و گاهي آش و سوپ تزئين مي شد و مردماني که دوست داشتند لحظه دلنشين و ملکوتي اذان مغرب در کنار فاميل و دوستان روزه خود را افطار کنند. اما امروز کمتر سفره اي را مي بينيم که پهن شود و بيشتر از تعداد انگشتان يک دست روزه دار در کنار آن نشسته باشند. چون گراني اقلام و مايحتاج غذايي مردم براي پهن کردن سفره هاي افطاري، علاوه بر اينکه اين سفره ها را بي رنگ و رو کرده است، باعث شده اقوام و فاميل نتوانند شجاعت به خرج دهند و يکديگر را براي افطار دعوت کنند. گزارش هاي خبرنگار ما حاکي از اين است که امسال خيلي ها نمي توانند مثل سال هاي گذشته سفره هاي بزرگ بگسترانند.


نگاهي گذرا به افزايش قيمت هاي بعضي از کالاهاي خوراکي قبل از ماه مبارک رمضان
قيمت لبنيات در حالي در آستانه ماه رمضان افزايش يافت که طي سال‌هاي اخير افزايش مکرر قيمت به روندي عادي تبديل شده است. طبق آمار اعلام شده از سوي فعالان صنعت لبنيات ، قيمت شير در طول دو، سه سال اخير ??? درصد افزايش يافته و اين امر به کاهش مصرف سرانه شير در کشور منجر شده است.همچنين كمبود كره در بازار طي دو هفته اخير نيز بسيار محسوس بود.
گذشته از افزايش قيمت اين دست مواد غذايي قيمت گردو، خرما، سبزي، برنج، گوشت، مرغ و ... رشدي قابل توجه داشته است . هر چند تورم يکي از اصلي‌ترين مشکلات اقتصاد ايران است اما بايد توجه داشت تورم خوراکي‌ها در ايران بسيار بالاتر از نرخ تورم عمومي کشور است و اين بدان معناست که دهک‌هاي پايين درآمدي با مشکلات تورمي بيشتري نسبت به دهک‌هاي بالاي درآمدي روبه‌رو هستند.
همچنين افزايش قيمت حبوبات و گوشت و مرغ و تخم‌مرغ و ... هزينه سفره افطار ايراني‌ها را بيش از قبل افزايش داده است .
قيمت برنج وارداتي در حال حاضر به 6000 تومان نيز رسيده است.
در هفته‌هاي اخيرهمچنين،  بهاي هركيلو روغن حدود 40 درصد افزايش يافت و گزارش‌هاي رسيده حاكي از آن است كه برخي از عرضه‌كنندگان انتظار افزايش دوباره روغن در ايام پرمصرف سال را نيز دارند .

خلاصه با اين اوصاف با مقايسه قيمت هاي خوراکي در بازار و  ميزان درآمد خانوارها  بايک حساب سر انگشتي، گراني از يک سو و چشم و هم چشمي هاي وصف ناپذير و انتظارات بي جا خيلي ها را واداشته از ثواب افطاري دادن صرف نظر کنند و در تنهايي افطار کنند.

منبع:منطقه آزاد

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html